jan
11
Tesz Ön azért valamit, hogy fizikumát és agyát ellássa mindennel, ami a működéshez szükséges? Gondoskodik arról, hogy teste elegendő tiszta levegőhöz és vízhez, valamint életfontosságú vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz, jótékony hatású gyógynövényekhez jusson? Törekszik-e arra, hogy egészségét megóvja a káros hatásoktól? Ha ezekre a kérdésekre nemleges a válasza, akkor ideje, hogy ezen érdemben változtasson! Agyukat és testüket fitten tartó emberek bizonyítottan tovább élnek. Ezenkívül jobb a közérzetük, és elégedettebbek is életükkel. Érdemes hát jó kondícióban tartani agyunkat és fizikumunkat – függetlenül attól, hogy mennyi idősek vagyunk, – hiszen ezzel sokat javíthatunk életminőségünkön.
Kattintson ide, ha többet szeretne tudni erről: Energy&Memory
 
Koponyánkban 25 milliárd, vagy még ennél is több idegsejt található. Ezeket keresztbe-kasul futó idegrostok milliói kötik össze, vagyis általuk a sejtek mindegyike több ezer másikkal van állandó kapcsolatban. A közöttük lévő kommunikációról – az információáramlásról – bioelektromos áramlatok és az idegsejtekből származó hírvivő anyagok gondoskodnak. Segítségükkel információk tömege jut el a “célállomásra”. Agyunk és testünk többi idegsejtjei is igen érzékenyek és sérülékenyek, kizárólag megfelelő körülmények között működnek tökéletesen. Memóriánk agyunk különböző részeinek összehangolt működésének függvénye. Csak “jól karban tartott” egyénnek lehet jó memóriája. Ha a testünk működéséhez szükséges előfeltételek és anyagok nincsenek jelen elegendő mennyiségben és minőségben, különböző zavarok támadnak, sőt, idegsejtjeink egy része el is pusztulhat.


Körülbelül hétévente testünk sejtállománya teljes egészében megújul. Az idő múlásával azonban fokozódó stresszhatások, depresszió és megfelelő „agytáplálék” hiánya miatt fokozatosan veszítünk agysejtjeinkből. Emiatt agyunk információtárolási képessége csökken, ami szórakozottságot, feledékenységet okozhat. Testi egészségünket és memóriánkat azonban más tényezők is rombolják. Csak néhány ismertebbet említünk, mint például: az alkohol, a dohányzás, az altatók, a nyugtatók, az agy rossz vérellátása, a pajzsmirigy alulműködése, a tartós és intenzív stressz, a depresszió, a helytelen táplálkozás, a testi lustaság, a szellemi érdektelenség és a tunyaság.


         Agysejtjeink rohamos leépülését megelőzhetjük, és testünk fittségét megőrizhetjük, ha 30 éves kor felett rendszeresen (kúraszerűen) fogyasztunk olyan étrend-kiegészítő „kompozíciót”, amely az agy karbantartását és izomzatunk munkáját segíti elő. Ilyen készítmény az Energy&Memory, amely tartalmazza a sejtek, – így az agy- és izomsejtek –megújulásához nélkülözhetetlen kolint és lecitint, antioxidánsokat – C- és E-vitamint, cinket szelént –, továbbá az energiamolekulák képzéséhez s az ingerület továbbításhoz nélkülözhetetlen magnéziumot, valamint élénkítő hatású guaranát.


         Agyunknak optimális teljesítményéhez, tanuláshoz, ismeretek tárolásához, lecitinre van szüksége. Ez a természetes zsír mindegyik sejtünk falának alkotó anyagát képezi. A kolin – amely a lecitin alkotóeleme – szükséges az idegingerületek átviteléhez. Fontos szerepet játszik az emlékek tárolásában. Hiányában a rövid távú emlékezet károsul, mert az újonnan szerzett ismereteket nem tudjuk tárolni. Ez iskolásoknál csakúgy előfordulhat, mint aktív felnőtteknél, de idősebbeknél gyakoribb. A C- és az E-vitaminok szinergikusan működnek, tehát együtt nagyobb a hatásuk, mint külön-külön. Az E-vitamin “eltakarítja” a sejtmembránból a veszélyes szabadgyököket, miközben a C-vitamin megakadályozza a szabadgyökök láncreakciószerű termelődését. Mindkét vitamin antioxidáns hatását erősíti a cink, és a szelén. A magnézium nélkülözhetetlen szerepet tölt be az enzimaktivitásban, a kalcium- és káliumfelvételben. Hiánya zavarja az ideg- és izom-impulzusok továbbítását, érzékenységet és idegességet okoz. A guaranát általános élénkítőszerként alkalmazzák. Generációk óta használják fáradtság ellen. Serkenti a központi idegrendszert és a mellékvesét, ettől szellemileg frissebbnek érezzük magunkat, javítja a szív-és érrendszer működését, valamint a szénhidrát-anyagcseréjét. Sportolóknál – számos gondosan elemzett kísérlet tanúsága szerint – fokozhatja a sportteljesítményt, az izomerőt és az állóképességet.

Prof. Dr. Szedlák-Vadócz Valéria MD. PhD.

A bejegyzés trackback címe:

https://jovitamin.blog.hu/api/trackback/id/tr39871377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
SG.hu WebTop freestat.hu
süti beállítások módosítása