jún
18

A Föld óriási vízkészletnek csupán kb. 0,1 %-a használható fel ivóvízként, a nagyfokú (ipari, mezőgazdasági, háztartási, stb.) szennyezés miatt sajnos ez is egyre szennyezettebbé válik.

Aquarion víztisztító és ionizáló - leírás, vásárlás

Az elegendő, megfelelő minőségű ivóvíz minden élő szervezet számára elengedhetetlen. Egyre többen nem elégszenek meg a (vegyi anyagokkal fertőtlenített,. klórozott) csapvízzel, és speciális víztisztító berendezésekkel biztosítják a megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvizet.

Az Aquarion víztisztító/ionizáló készülék olyan nagy teljesítményű vízszűrő berendezés, amely ionizált, oxigéndús, nehézfémektől és mérgező anyagoktól mentes vizet állít elő. Speciális szűrőjének nyílásainál még a vírusok is 10-szer nagyobbak. Öntisztító, ezért nem halmozódnak fel benne a szennyeződések.

Az Aquarion azonban nemcsak egy egyszerű vízszűrő. A víztisztító hatás mellett ionizált, azaz savas és lúgos vizet állíthatunk elő vele különböző fokozatokban, melyeknek számtalan előnyük van szervezetünk számára.

Az ionizálás a készülékben két elektróda között zajlik. Az ellentétes töltések vonzzák egymást: a negatív elektródához a pozitív-, a pozitívhoz a negatív töltésű anyagok vándorolnak. A negatív elektróda összegyűjti a kalciumot, a nátriumot, a káliumot és a magnéziumot, amely ásványi anyagok a lúgosító ételeknek is a legfontosabb alapelemei.

Az Aquarionnal előállított víz nemcsak emiatt különleges. A vízben a molekulák egymáshoz tapadnak, ezeket klaszternek nevezzük. A hagyományos vízben 12-18 vízmolekula alkot egy klasztert, az ionizált vízben csupán 6. Ez a klaszterszerkezet az ionizáció során szerveződik újjá. A kisebb szerkezet lehetővé teszi, hogy a víz könnyebben felszívódjon, könnyebben bejusson a sejtekbe, ami által hidratáló képessége akár hatszorosára nő. Ez az oldóképességet is fokozza, így fogyasztása során az anyagcsere hatásfoka is javul.

Az ionizált lúgos víz hatásai:

Testünk „belső” vegyhatása enyhén lúgos, ezért az ionizált lúgos víz fogyasztásának semmilyen káros hatása nincs, sőt, jótékonyan befolyásolja a szervezet vízkészletének állapotát, ezzel életminőségünk javulását eredményezi. Az ionizált víz használatakor természetes védekező rendszerünk aktivizálódik, megerősödik, így nehezebben betegszünk meg, illetve a meglévő állapot a maximálisan elérhető energiaszintet éri el.

A vízbontás során a lúgos oldalon maradó molekulának egy oxigén és egy hidrogén atomja marad (OH-). A lúgos oldalon lévő oxigénnek marad egy szabad töltése ami lehetővé teszi, hogy a szervezetben lévő szabadgyököket (töltéshiányosak) megkösse. A szabadgyökök páratlan elektront tartalmazó labilis molekulák, amelyek a páros állapot visszaállítására törekszenek. Ehhez az elektronokat a környező szövetek sejtjeiből pótolják, minek következtében károsodik a sejtek falának felépítése. Manapság a szabadgyökök által okozott molekuláris károsodást (oxidációt) tartják számos betegség közvetlen kiváltó okának.

Az általunk elfogyasztott táplálékok nagyobb része savas kémhatást idéz elő a szervezetünkben. Az élelmiszeradalékok és egyes gyógyszerek szintén savasító hatással bírnak, ami a későbbiekben számtalan egészségügyi probléma kialakulását eredményezheti: allergia, elhízás, csontritkulás, izületi fájdalmak, magas vérnyomás, stb. Az alkáli ionizált víz tehát kiválóan lúgosítja a szervezetet, segít fenntartani szervezetünk egészséges sav-bázis egyensúlyát.

A lúgos víznek kiváló hatása van továbbá gyomorsav túltengés, hasmenés, elégtelen emésztés illetve abnormális gyomor és bélfermentáció (gázosodás, puffadás, bűzös lehelet) esetén is. Az optimális hatás elérése érdekében naponta min. 2 liter lúgos víz fogyasztása ajánlatos.


Az ionizált savas víz:

A készülék ionizált savas vizet egyszerű átkapcsolás után a lúgos vízzel azonos mennyiségben képes előállítani. A savas víz molekuláinak egy oxigénje és három hidrogén atomja lesz (H3O+). Az ionizált savas víz fogyasztásra nem alkalmas, mert a víz ionizációs kezelésekor  a savas oldalhoz csapódnak ki a negatív töltésű anyagok, a klór, nitrit, nitrát ionok, melyek a szervezetre károsak.

Külsőleg, az ember bőrének igen jótékony a savas víz, de eredményesen alkalmazható kéz-, láb- és körömgombára, égett bőrfelület gyógyulásának elősegítésére is.

Orrcseppként az eldugult, náthás orrot szabaddá teszi. Öblögetve jelentősen csökkentheti a pollenallergiás nyálkahártya-irritációt. Nőknél hüvelygombásodás esetén is igen hatékony.

Savasabb pH-ra kapcsolva a savas víz kiválóan felhasználható a háztartásban is, segítségével vegyszermentesen fertőtleníthetünk vele bizonyos felületeket.

Az Aquarion tehát olyan szűrőberendezés, mely biztonságosan fogyasztható ivóvizet állít elő. Lényeges tulajdonsága, hogy a csapvizet savas illetve lúgos vízre bontja, mely külső és belső alkalmazásban is számos jótékony hatással bír szervezetünkre.

Pál Szabina

Forrás: Dr. Kohán József

További információk:
Ionizált víz [kattintson ide]
Lúgos víz [kattintson ide]
Aquarion víztisztító és ionizáló [kattintson ide]
 

A bejegyzés trackback címe:

https://jovitamin.blog.hu/api/trackback/id/tr761194357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
SG.hu WebTop freestat.hu
süti beállítások módosítása