jan
12

Kérdések és válaszok

További információkért és vásárláshoz kattintson ide

Cikkünkből hasznos információkat tudhat meg a leggyakrabban felmerült kérdésekről és válaszokról az Aquarion vízionizátorról, amely az egészéges életmódhoz rendkívül fontos lúgos víz előállítására képes.

Mennyi idő alatt jön le 1 liter víz?

Kevesebb, mint egy perc alatt (átlagosan 40-45 mp alatt).

Milyen gyakran kell szűrőt cserélni?

Normál vízminőség és normál használat mellett, egy átlagos négytagú család esetében kb. 6 hónap eltelte után szükséges a szűrő cseréje. A készülék használat közben folyamatosan méri az átfolyó víz mennyiségét, és amikor ez a mennyiség eléri a 4000 litert, azt a gép kijelzi- ekkor kell a szűrőt kicserélni.

Figyelem: ha a víz állaga vagy szaga megváltozik a használat során, a szűrő azonnali cseréje szükséges – függetlenül az addig átfolyt víz mennyiségétől.

A szűrő élettartama a víz minőségétől függően csökkenhet!

Kell-e vízvezeték szerelő a bekötéshez?

Normál bekötés esetén szerelő nem szükséges a bekötéshez. Ha azonban a mosogató alá szeretné bekötni a készüléket, vagy nem szabványos mosogató alá szeretné beszerelni, minden esetben kérje szakember segítségét.

Kell-e plusz alkatrész?

Az ajánlott beszereléstől eltérő módon történő elhelyezés esetén pl.nem szabványos csaphoz történő beszereléskor ún. szűkítőre lehet szüksége, amely szakszerű beszerelését csak szakember tudja elvégezni. Az ilyen módon történő beszerelés esetén, az esetleges helytelen beszerelés okozta károkért, cégünk nem vállal felelősséget!

Lehet-e állítani a ph-t?

Igen lehet, 9 fokozat áll rendelkezésre. Négy fokozatban állítható a savas, négy fokozatban állítható a lúgosság is. A „0” állapotban ún. tisztított („Purified”), de nem ionizált víz állítható elő.

A készülékben létezik egy ún. finomhangolási funkció is, amely segítségével a szerkezet még pontosabban beállítható a csapvíz minőségének ill. ph-értékének megfelelően.

Lehet-e főzni a vízzel?

Igen, a lúgos és a tisztított (Purified) vízzel természetesen lehet. A savas ionizált vizet ne használja főzésre!

Van-e mennyiségi korlát a fogyasztásban?

Az ionizált vizet is a normál víz fogyasztásának megfelelő mennyiségben lehet fogyasztani, tehát nem szükséges sem kisebb, sem nagyobb mennyiség fogyasztása. Az ionizált víz egyéb felhasználásakor (pl. főzéshez) is ugyanolyan mennyiségeket használhatunk, mint a nem ionizált vízből.

Javasoljuk, hogy az egészséges napi folyadékmennyiséget (2-3 liter- nagy melegben, sportoláskor, illetve hasmenéses állapotok esetén akár ennél a mennyiségnél többet is) mindenképp fogyasszon el.

Hova kerülnek a filter által felfogott szennyeződések?

A filterben maradnak, ezért kell a filtert (szűrőt) rendszeresen cserélni.

Használható-e a készülék kútvíz szűrésére?

NEM ajánlott! Amennyiben mégis kútvíz szűrésére szeretné használni a készüléket, minden esetben vizsgáltassa be a kútvizet egy, a bevizsgálásra jogosult intézetnél

Mire használható a PURIFIED (tisztított) víz?

A Purified azaz tisztított vizet gyermekek is fogyaszthatják ill. biztonsággal felhasználható pl. csecsemők számára készített tápszer készítéséhez is.

Gyógyszerek beszedéséhez minden esetben tisztított vizet használjon, (soha NE használjon ionizált vizet!)

Lehet-e negatív hatása a szervezet “ellúgosításának”?

Normál mennyiségű (napi 2-2,5 l) lúgos víz fogyasztása mellett nem várható negatív hatás.

Ihatnak-e a csecsemők és/vagy gyermekek lúgos vizet?

A csecsemők és a kisgyermekek szervezetének számára legjobb tisztított (”Purified”) vizet adni.

Mi történik, ha meleg (forró) víz kerül a készülékbe?

A forró víz használata károsítja a szűrőt és a készüléket, ezért használata TILOS!

Mire szolgál az előfilter? Hogyan kell tisztítani?

Az előfilter a nagyobb mechanikai szennyeződéseket szűri ki. Szükség esetén az előfiltert ki kell venni, tiszta vízzel át kell mosni, illetve el kell távolítani a korábban kiszűrt és a filterben maradt szennyeződéseket.

Mire szolgál a szűrő cseréjekor az állapot nullázása?

Az átfolyó víz mennyiségének lenullázása miatt szükséges, mert ez az információ mutatja, hogy mikor kell a szűrőt újra cserélni.

Van korhatár a "purified alkaline " víz használatánál? Hány éves kortól használható? Van felsőkorhatár?

A lúgos víz használata 6 éves kortól bárkinek ajánlott, felső korhatár nincsen.

Van bármilyen mellékhatása? Ki nem ihatja ezt a vizet?

Fokozatos hozzászoktatás mellett, mellékhatása nincsen. Krónikus betegségben szenvedők azonban kérjék ki kezelőorvosuk szakmai véleményét.
 
Lehet-e használni savas vizet újszülöttek fürdetéséhez?

Tilos az újszülötteket savas vízben fürdetni!

Hol vásárolhatom meg?

Kattintson ide, ha vásárolni szeretne!

A bejegyzés trackback címe:

https://jovitamin.blog.hu/api/trackback/id/tr91873357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
SG.hu WebTop freestat.hu
süti beállítások módosítása