okt
6

Antioxidánsok
Antioxidánsoknak nevezzük azokat az anyagokat, amelyek segítenek a többszörösen telítetlen zsírsavak szabad gyökökkel szembeni védelmében, így segítve elő a sejtek, szövetek normál működését. A koenzim-Q10 az egyik legismertebb antioxidáns hatóanyag. Antioxidáns a retinol, a béta-karotin, a likopin, a C- és az E-vitamin is. A nyomelemek közül a szelén, a cink és a mangán rendelkezik ilyen tulajdonsággal.

Növényi kivonatok
A Ginko biloba egy különleges növény. Erőteljes antioxidáns hatású, flavonoidjai támogatják a keringési rendszer normális működését,a megfelelő véráramlást, így a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátottságát, ezáltal segítik a testi-szellemi frissesség megőrzését.
A zöld tea jelentős mennyiségű koffeint tartalmaz, amely növeli az anyagcsere-folyamatok és a hőtermelés sebességét, valamint elősegíti az éberség fenntartását. Emellett gazdag antioxidáns hatású polifenolokban is.
A fekete áfonya gazdag antioxidáns hatású antocianidokban, emellett számos vitamint is tartalmaz.
Az L-cisztein, az L-glutation és az alfa-liponsav szintén antioxidáns tulajdonságú összetevő.

A bejegyzés trackback címe:

https://jovitamin.blog.hu/api/trackback/id/tr982351137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
SG.hu WebTop freestat.hu
süti beállítások módosítása