jún
17

A narancsbőr előfordulása a fejlett országok lakosságának nagy százalékát érinti. Különösen tavasszal nő meg a téma aktualitása, hisz készülve a nyárra, egyre többen tekintenek aggódva a bőrön éktelenkedő, téli hónapok alatt kialakult dudorocskákra. Nincs mit tenni, meg kell tőlük szabadulni, lehetőleg minél előbb. A látszat ráadásul nem csupán esztétikailag lehangoló, a bőr tapintása is durva, hideg, mintha nem is a testünk része lenne.

További információk a C-Rx krémrőé és vásárlási lehetőség itt.
Szervezetünknek nap, mint nap hihetetlen mennyiségű savas melléktermékkel kell megküzdenie. Ennek nagy része a normál anyagcsere során termelődik, másik nagy része pedig táplálkozási eredetű, melyet nagymértékben megnövelhet a rendszertelen, és helytelen táplálkozás, valamint a helytelen ételválasztás (savasító ételek).  Ezektől a savas melléktermékektől számos módon igyekszünk megszabadulni, pl. a szénsav-bikarbonát puffenen keresztül, de a savasodás elleni harcban sok szervünk is részt vesz, pl. a vesék és a tüdők. Számos elmélet szerint a fennmaradt felesleg például a bőr kötőszöveti állományában halmozódhat fel, kialakítva ezzel a cellulites gödröcskéket.

A narancsbőr kialakulásának számos egyéb oka is lehet, például a mozgásszegény életmód, hormonális okok (egyes vélemények szerint a hormonkezelt élelmiszerek is ide tartoznak), bizonyos gyógyszerek (pl. fogamzásgátló tabletták), valamint a stressz, amelyet felgyorsult világunkban ma már nem lehet kikerülni. Nők esetében gyakoribb a cellulit kialakulásának esélye, mivel más hormon-beállítottsággal, illetve lazább kötőszöveti felépítéssel rendelkeznek. Nem is kell feltétlenül számottevő zsírfelesleg, a dudorok már vékony, sportos egyéneken is megjelenhetnek.
A narancsbőr eltüntetése sajnos nem egyszerű feladat, időt és megfelelő odafigyelést, komplex kezelést igényel.

A belső kezelés alapkövei:
-          A felhalmozódott savak kiürítése sok folyadékkal (pl. ionizált, lúgos vízzel)
-          A további „savterhelés” minimalizálása (lúgosító élelmiszerekkel és étrend-kiegészítőkkel, pl. Liquid Chlorophyll, Green Care, Nopalin)
-          A test ásványi anyagokkal való feltöltése (kiegyensúlyozott, vegyes étrenddel, valamint megfelelő ásványi anyag tartalmú étrend-kiegészítőkkel: Power Mins, Strong Bones, stb.)
-          A fizikai aktivitás növelése, rendszeressé tétele (sport)

A külsőleges kezelés alapkövei:
-          A problémás területek keringésének fokozása
-          A salakanyagok eltávolításának elősegítése
-          A bőr feszességének fokozása
-          A bőr sejtjeinek védelme (antioxidánsok)
-          Bőrápolás

A CaliVita C-Rx krémének hatóanyagait a fenti sarokpontok figyelembe vételével alakítottuk ki, hogy a termék mindezen feltételeknek maradéktalanul megfeleljen.
-          Zöld tea: a benne található koffein és xantén-származékok keringésserkentők, emellett gazdagon tartalmaz polifenolokat, melyek köztudottan antioxidáns hatásúak.
-          Rozmaring: rozmaring és kávésavat tartalmaz, melyek elősegítik a felhalmozódott salakanyagok eltávolítását.
-          Kankalin: szaponintartalma javítja a helyi keringést.
-          Homoktövis kivonat: Anyagcsere-fokozó hatású, emellett B, C, E, F-vitaminokat, flavonoidokat, és hasznos szerves savakat tartalmaz.
-          Nyugtató, regeneráló hatású bőrápoló anyagok: B5- provitamin, bisabolol.

A krém hatása a helyes alkalmazás során, az alapos bemasszírozással válik teljessé. Naponta kétszer (lehetőleg reggel és este, tisztálkodás után) lentről felfelé haladva alaposan masszírozza át a problémás területeket a krémmel, hogy a bőr enyhén kipirosodjon (ez a fokozott keringés jele).
Kezdje el idejében a cellulit elleni harcot!

A bejegyzés trackback címe:

https://jovitamin.blog.hu/api/trackback/id/tr331191743

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hasznos Oldalak Víztisztító Témában 2009.12.06. 23:22:23

Cellulit ellen- idejében - Vitaminok, étrendkiegészítők, víztisztító Kérdések és válaszok az Aquarion víztisztítóról - Vitaminok... Víztisztító vásárlás 2 lépésben - Élet Szegeden Ionizált víz, lúgos víz : ház...

Trackback: Tovább lúgosodom… :) 2009.07.30. 15:21:57

Korábban már említettem, hogy 2007 májusában voltam egy ESG vizsgálaton. Miközben a savtalanítás témakörben nyomoztam, villant csak belém, hogy ez a vizsgálat éppen a különböző szervek pH értékét méri, tehát a legideálisabb eszk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
SG.hu WebTop freestat.hu
süti beállítások módosítása